♫♫ “Het is weer voorbij……die mooie……” ♫♫

Een mooie zonnige dag was het zaterdag 7 oktober 2018 niet, helaas. Voor het eerst sinds jaren een Moordregatta met kou, veel wind en regen. Wat zorgde voor een aantal situaties die redelijk nieuw waren.

Dit betekende bijvoorbeeld dat het voor sommige ploegen extra lastig was bij de bruggen. Dit jaar was er ook een recordaantal protesten. Gelukkig stonden er bij elke brug, naast de vrijwilligers, ook een kamprechter! Maar als gevolg van protest liep de laatste medaille uitreiking helaas veel, erg veel, vertraging op.

In de finishtoren waren dezelfde mensen als vorig jaar weer de hele dag beschikbaar om de boten te herkennen en de tijden te noteren! Fijn om hier een vast team te hebben zodat we verzekerd zijn van de juiste tijden!!

Voor de commissie betekent deze ervaring wel dat we volgend jaar extra aanpassingen gaan doen. Toch een stuurliedenvergadering, snellere communicatie over de stand van zaken en over welke medailles wel of niet uit te reiken zijn.

Toch kijken we terug op een geslaagde dag met 126 inschrijvingen, 7 bedrijfsploegen en een recordaantal buitenlandse deelnemers! Waaronder natuurlijk de Portugezen. Geweldig om te zien wat een uitwisseling teweeg brengt en dat mensen de moeite nemen om naar TOR te komen. Wat natuurlijk ook geldt voor alle andere nationaliteiten. En niet te vergeten het aantal mensen dat is blijven eten……100!

Ook geweldig dat de bedrijfsploegen weer actief meededen. Zij krijgen binnenkort de foto’s van hun ploegen! Coaches ook dank voor jullie hulp en instructie! En natuurlijk onze “gastvrouwen”. Een nieuwe functie bij de Moordregatta maar zeker voor herhaling vatbaar!

De Bockenrijders bokaal gaat dit jaar naar…………(tromgeroffel)……………………..de heren dubbel vier zonder van Asopos……………………Een combinatie ploeg met Nereus, Proteus en Vidar. Maar ook een beetje TOR. Namelijk met Jort van Gennep; olympisch roeier in 2016 en oud TOR-lid.

Hierboven is een aantal mensen extra genoemd, maar HEEEEEEEL VEEEEL dank aan ALLE vrijwilligers maar ook het bestuur voor hun inzet. Het is een wedstrijd voor, door en met TOR. Fantastisch om te zien dat ondanks “lastige dingen” we als vereniging in staat zijn om samen onze schouders eronder te zetten en een mooie wedstrijd neer te zetten.

Op naar de lustrumeditie…………, op naar……………………MOORDREGATTA 2018

Namens de Moordcommissie,
Dick, Dianne, Martijn, Tammo, Edwin, Anja, Gerrit en Janneke