Nadat in 2018 de 15e editie van de Moordregatta een nieuwe opzet heeft gekregen uit het oogpunt van Fairness, is de opzet voor de editie van 2019 weer aangepast en verbeterd.
Dames en heren nummers worden weer door elkaar gestart op de 6,5 km (heat 2 en heat 3).
Wat hetzelfde blijft, is dat een nummer maar in één heat gestart kan worden.
Hierbij is rekening gehouden met dubbel boten gebruik, mogelijkheden om 2 keer te starten en dezelfde boottypes boord en scull in dezelfde heat. Verzoeken om een nummer in een andere heat te mogen starten, zullen niet worden gehonoreerd ivm de eerder genoemde Fairness.
Daarnaast reiken we ook dit jaar weer per veld twee medailles uit, indien dit 2 verschillende ploegen zijn. Een medaille voor de absolute snelste ploeg en een medaille aan de ploeg die naar leeftijd gecorrigeerd de snelste tijd heeft. Meer kans per veld om een medaille te winnen!
De Bockenrijdersbokaal wordt uitgereikt aan die ploeg die van alle ploegen de absoluut snelste tijd heeft geroeid op de 6,5 km.
Nieuwsgierig geworden? Kijk bij Heatindeling en Startvolgorde.
Uiteraard horen wij graag jullie op- & aanmerkingen op de nieuwe indeling. Dan kunnen wij daar voor volgend jaar rekening mee houden. Reacties naar wedstrijdleider@moordregatta.nl